Siirry sisältöön
Home > Kaikki artikkelit > Biolääketieteen opiskelijoiden yritysvierailu Medaffconilla

Biolääketieteen opiskelijoiden yritysvierailu Medaffconilla

Medaffcon isännöi vierailua Turun biolääketieteen opiskelijoiden ainejärjestölle (In Vitro Aboensis ry) perjantaina 22.03.2019.

Biolääketieteen opinnot koostuvat vahvasti ihmisen terveyden, lääketieteellisen tutkimuksen ja luonnontieteellisen perusaineiden osaamisen ympärille. Myös viime aikoina opintoihin on kyetty lisäämään bioinformatiikka opintoja. Biolääketieteelliset opinnot ovat poikkeuksellisen poikkitieteellistä ja yhdistävät sekä lääke- että luonnontieteellistä osaamista. Laaja-alainen osaamistausta onkin vahva peruskivi terveydenhuollon ja lääketeollisuuden työympäristöön.

Jarmo Hahl (Toimitusjohtaja) esittelemässä Medaffconin palveluita
Heini Honkanen (Nuorempi Terveystalousasiantuntija) kertomassa omasta urapolustaaan Medaffconilla

”Meillä Medaffconilla on useita asiantuntijoita töissä biolääketieteen opintotaustalla ja otimme enemmän kuin mielellämme opiskelijat vastaan. Koemme että vastuullisena yrityksenä annamme näin tukemme tulevaisuuden osaajille ja kehittämme osaltamme myös tulevaisuuden työympäristöä” -Jarmo Hahl, Medaffconin toimitusjohtaja, taustoittaa.

Noin kahden tunnin yritysvierailu koostui kolmen pääaihepiirrin ympärille: Biolääketieteilijä lääketeollisuuden konsulttina, biostatistiikan rooli terveydenhuollon toimintaympäristössä sekä Medaffcon harjoittelupaikkana. Opiskelijat saivat kuulla muun muassa minkälaisten tehtävien parissa Medical Science Liaison (MSL) ja Compliance Manager viettää päivänsä, kuinka jo keksittyjä tekoälyohjelmia voitaisiin käyttää potilaiden tunnistuksessa ja mitkä ovat hyviä ensiaskelia lääketeollisuuden alalle suuntautuvalle. Aiheet tuntuivat olevan mieluisia opiskelijoille, ottaen huomioon kysymyksien valtavan määrän ja positiivisen palautteen.

”Meidän opiskelun jo taaksepäin jättäneiden on välillä vaikea muistaa, kuinka tärkeää on kuulla erilaisista tehtävistä ja työnkuvista. Muistan itsekin, kuinka kaukaiselta lääketeollisuuden tehtävät tuntuivat minulle opiskeluideni loppuvaiheessa. Usein niinkin yksinkertainen asia kuin työtehtävien avaus konkreettiselle tasolle voi antaa tarvittavan itsevarmuuden johdattaa omaa uraansa haluamaansa suuntaan” -Elisa Tyynysniemi, Medaffconin Tieteellinen Projektipäällikkö, toteaa. Elisan ura on myös lähtenyt aikoinaan Turun biolääketieteen laitokselta, jossa hän on opiskellut Luonnontieteen kandidaattitutkintonsa.

Elisa Tyynysniemi (Tieteellinen projektipäällikkö) muisteli omaa urakehitystään ja kannusti opiskelijoita rohkeasti tavoittelemaan omia unelmiaan
Iiro Toppila (Biostatistikko) avaamassa tekoälyn tuomia mahdollisuuksia terveydenhuollossa

Medaffconin harjoittelijakulttuuri on alalla tunnettu

Medaffconilla on jo vuosia panostettu nuorten urakehitykseen. Työllistämme harjoittelijoita ja tätä kautta olemme löytäneet uusia huippuammattilaisia ja samalla avanneet ovia tulevaisuuden työurille. Kokeneiden työkavereiden tuki sekä esimiesten ohjaus takaavat, että kaikki asiantuntijoistamme, mukaan lukien harjoittelijat, tuottavat arvojemme mukaista tulosta. Tarjoamme nuorelle mahdollisuuden näyttää taitonsa, samalla ohjaten ja tukien kehityksessä ja opinnoista työelämään siirtymisessä. Olemme sitoutuneet jatkamaan tätä perinnettä myös tulevaisuudessa.

Takaisin ylös