Siirry sisältöön
Etusivu > Kaikki artikkelit > Ainutlaatuinen selvitystyö yksilöllistetystä syövänhoidosta

Ainutlaatuinen selvitystyö yksilöllistetystä syövänhoidosta

Suomeen syntymässä huipputason ekosysteemi

Medaffcon tekee selvitystä yksilöllistetyn syövänhoidon edistyksellisimmistä käytännöistä ja syövänhoidon tulevaisuudesta Suomessa. Selvityshankkeen tuloksena syntyy alusta, joka kokoaa tiedon uusimmista kehitysaskeleista, sekä saattaa toimijat ja tutkimustiedon yhteen uudella tavalla. Hanke saattaa eri toimijat kartalle kaikista niistä mahdollisuuksista, joilla yksilöllistettyä syövänhoitoa voidaan Suomessa edistää.

Syövän, kuten monien muidenkin sairauksien, hoidon tulevaisuus on moniammatillista yhteistyötä, jossa potilasta hoidetaan yksilöllisesti, hyödyntäen myös jatkuvasti kertyvää tietoa potilaan terveydentilasta. Jo tänä päivänä syöpää hoidetaan Suomessa laadukkaasti ja yksilöllistetysti. Uudet kansalliset hankkeet, kehittyvä teknologia sekä genomi- ja terveystietojen hyödyntämiseen liittyvät mahdollisuudet tuovat mukanaan yhä uusia keinoja edistää tätä kehitystä. Yksi kehitysaskel tulee olemaan hoidon vaikuttavuuden arviointi potilaasta kerättävän tiedon perusteella”, kuvailevat Medaffconilla hanketta vetävät tieteelliset asiantuntijat, Maija Wolf ja Päivikki Hemmilä.

Selvitystyön tulokset palvelevat suomalaispotilaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten lisäksi kansainvälisiä toimijoita. Selvityshankkeen koonti ja tulokset julkaistaan avoimessa verkkoportaalissa keväällä 2018.

”Työ ei pääty siihen. Hoidon ekosysteemi kehittyy jatkuvasti, ja haluamme tuoda uusinta tietoa jatkossakin esille. Hankkeella lisätään tietoisuutta, ja avataan terveydenhuollon ammattilaisten kesken keskustelua uusista mahdollisuuksista toteuttaa yksilöllistettyä syövänhoitoa. Ajantasaista tietoa pitää olla myös potilaiden saatavilla. Suomella on näin hyvät mahdollisuudet kehittyä yksilöllistetyn syövänhoidon huippuluokan ekosysteemiksi, jonka tietotaito palvelee potilaita ja syövänhoidon ammattilaisia globaalisti”, Wolf ja Hemmilä toteavat.

Katso video hankkeen pohjalta tehdystä esityksestä täältä: 

https://youtu.be/Vjx5MKsgDjU?t=2h27m22s 

Lisätietoja

Maija Wolf, tieteellinen asiantuntija, maija.wolf@medaffcon.fi, puh. 040 5720 615

Päivikki Hemmilä, tieteellinen asiantuntija, paivikki.hemmila@medaffcon.fi, puh. 045 1200 632

Takaisin ylös