Siirry sisältöön
P&R - kansikuva

Home > Hinta- ja korvattavuushakemukset

Hinta- ja korvattavuushakemukset

Tarjoamme asiakkaillemme apua hinta- ja korvattavuushakemusprosessin kaikissa vaiheissa.


Avohoidon lääkkeen markkinoillaolo edellyttää potilaan kannalta yleensä sitä, että valmiste on sairasvakuutuksesta korvattava. Optimitilanteessa uusi lääkevalmiste saadaan sitä tarvitsevien potilaiden käyttöön mahdollisimman nopeasti ja laajasti, ja vieläpä kilpailukykyisellä hinnalla. Tässä kohdassa hinta- ja korvattavuushakemusprosessilla on tärkeä rooli.

Tarjoamme asiakkaillemme apua hinta- ja korvattavuushakemusprosessin kaikissa vaiheissa. Räätälöimme palvelun vastaamaan aina asiakkaan tarpeita ja kauttamme saa apua niin koko hakemusprosessiin terveystalousselvityksiä ja tosielämän RWE-tutkimuksia myöten kuin pienempään konsultaatioapuun hakemuksen eri vaiheissa.

Kattavat ja räätälöidyt hinta- ja korvattavuuspalvelumme:

  • Tarjoamme strategista ja taktista neuvontaa hinta- ja korvattavuushakemusprosessin eri vaiheissa.
  • Teemme perus- ja erityiskorvattavuushakemuksia uutta vaikuttavaa ainetta sisältäville lääkevalmisteille, uusinta- ja laajennushakemuksia sekä hakemuksia koskien uutta vahvuutta, pakkauskokoa ja lääkemuotoa.
    • Sisältää myös hakemuksiin tarvittavat terveystalousselvitykset sekä mahdolliset RWE-tutkimukset.
  • Tarjoamme asiantuntija-apua ja neuvontaa liittyen ehdollisen korvattavuuden riskinjakomalleihin ja sopimusmenettelyyn.

Tyypillinen projektin eteneminen

Hinta- ja korvattavuus - P&R - Projektin eteneminen

Lue lisää:

Kuinka lääkkeen hinta ja korvattavuus määritellään ja minkälaisia markkinoille tulon vaihtoehtoja lääkkeillä on Suomessa? Lue lisää aiheesta englanninkielisestä artikkelistamme Market access, pricing and reimbursement of medicines in Finland.

Lääkkeiden hintalautakunta – www.hila.fi

Kela – Lääkekorvaukset

Kela – Lääkehaku

Finlex – Valtioneuvoston asetus lääketaksasta

Aiheeseen liittyvää

Takaisin ylös