Siirry sisältöön
Etusivu > Kaikki artikkelit > Riskinjakomallit Suomen Sairaaloissa 2017-tutkimuksen tulokset saatavilla!

Riskinjakomallit Suomen Sairaaloissa 2017-tutkimuksen tulokset saatavilla!

Kuten aiemmin jo todettu, erilaiset riskinjakomallit ovat olleet vaihtelevasti käytössä läntisissä maissa jo viimeiset viisitoista vuotta. Innostus käyttöön on vaihdellut mutta viimeisen kolmen-viiden vuoden aikana mallit ovat kokeneet todellisen renesanssin, johtuen pääasiassa siitä, että markkinoille on tullut yhä enemmän uusia, harvinaisempiin sairauksiin tarkoitettuja, entistäkin hintavampia lääkkeitä. Nyt mallit ovat tulleet laajempaan käyttöön myös Suomessa, ensimmäiset kansalliset riskinjakomallit on hyväksytty HILAn toimesta viime viikolla ja useampia on tietääksemme tulossa.

Sairaaloissa erilaiset luottamukselliset sopimukset ovat olleet käytössä jo pitempään, mutta niiden käytön laajudesta, mallien rakenteista ja malleista saaduista kokemuksista on ollut saatavissa hyvin rajoitetusti tietoa.

Jotta tulevaisuudessa voimme ottaa oppia näistä kokemuksista ja kykenemme rakentamaan kaikkia osapuolia hyvin palvelevia malleja, Medaffcon on toteuttanut Riskinjakomallit Suomen Sairaaloissa 2017-tutkimuksen. Tutkimuksen tulokset ovat valmistuneet lokakuun alussa ja tutkimustulosten esittely on tilattavissa Medaffconilta 16.10. alkaen.

Tutkimuksen tulokset antavat hyvän ja kattavan kuvan siitä, missä tällä hetkellä mennään Suomen sairaaloissa, sopimusten määrien, laadun ja niistä saatavien hyötyjen suhteen. Tulosten pohjalta on myös helpompi lähteä itse arvioimaan omaa halukkuuttaan tehdä näitä sopimuksia, niiden tyyppiä ja rakennetta – ja minkälaista osaamista niiden tekeminen kenties vaatii.

Esittelyn yhteydessä saatte myös kattavan tutkimusraportin ja PowerPoint-esityksen omaan käyttöönne.

Varaa tutkimustulosten esittely:

Pekka Männistö

Johtaja, Yhteiskuntasuhteet

+358 50 4478 297

pekka.mannisto@medaffcon.fi

Kalle Snicker

Vanhempi Market Access asiantuntija

+358 400 526597

kalle.snicker@medaffcon.fi

Takaisin ylös