Terveyttä datasta ottaa katsauksen menneeseen ja tulevaan
Parhaillaan lukemasi Terveyttä datasta-blogi perustettiin vuonna 2021 – joten käynnissä on kolmas vuosi – ja…
Tervetuloa käytännönläheisen ja ajankohtaisen Terveyttä datasta -blogin pariin. Kirjoitan tosielämän tietoon, RWE-tutkimukseen ja tutkimustiedon hyödyntämiseen liittyvistä aiheista. Lisäksi kerron suomalaisesta RWE-tutkimuskentästä. Omien bloggausteni lisäksi saatte lukea vierailevien kirjoittajien blogisarjoja. Luon blogin yhteydessä myös suomenkielistä RWE sanastoa, johon pääset klikkaamalla tästä!
Keskustelen mielelläni lisää, eli olethan yhteydessä!
Parhaillaan lukemasi Terveyttä datasta-blogi perustettiin vuonna 2021 – joten käynnissä on kolmas vuosi – ja…
Vaikka Real-world evidence (RWE) -tutkimus aloitettaisiin tietty hyödyntämiskohde mielessä, on saatu tieto lähes poikkeuksetta monikäyttöisempää….
Virtuaalikontrollihaarat ovat nyt yleinen puheen ja kiinnostuksen aihe. Tässä blogipostauksessa virtuaalikontrollihaarojen asiantuntija Data Scientist Johanna…
Viime vuoden kesällä blogini lukijat arvasivat, että vuoden 2021 aikana julkaistavien RWE-tutkimusten määrä olisi noin…
Lääkehoitojen tehoa ja turvallisuutta mitataan monin keinoin lääkkeen elinkaaren eri vaiheissa. Tieto lääkehaitasta tai lääkkeen…
Kliiniset tutkimukset ovat perinteisesti olleet kultainen standardi lääkkeen tehon tutkimiseen. Viime aikoina real-world evidence (RWE)…
Vuoden 2022 menetelmien maailma aloittaa kuumalla aiheella, eli kertomalla rakenteettoman datan hyödyntämisestä Real-World Evidence (RWE)…
Terveyttä datasta -blogin yhdeksännen julkaisun ja pian päättyvä vuoden myötä on aika ottaa katsaus menneeseen….
Real-world evidence (RWE) -tutkimus tekee potilasjoukolle tosielämässä tapahtuvan näkyväksi, sillä sen ottama harppaus pois potilaan…
Otimme ensikurkistuksen menetelmien maailmaan tämän vuoden keväällä, jolloin Medaffconin Data Analysis Lead Iiro Toppila avasi…
Suomalainen sosiaali- ja terveystietovaranto on ainutlaatuinen – myös kansainvälisesti tarkasteltuna. Siksi suomalainen tosielämän tieto nousee…
Real-world evidence (RWE) on verrattain uutta. RWE-tutkimuksen juuret ovat kuitenkin perinteisessä rekisteritutkimuksessa. Miten rekisteritutkimuksesta tuli…
Tämä teksti avaa Terveyttä datasta-blogin vierailevan blogikirjoitussarjan nimeltään Menetelmien maailma. Blogisarja toimii tietotieteilijän näkökantana Real-World…
Tosielämän tieto kiinnostaa enemmän kuin koskaan aiemmin. Ilmiö ei koske pelkästään Suomea, sillä kiinnostus on…
Alkanut vuosi 2021 on tosielämän tiedon vuosi. Vaikka potilaiden hoitoon liittyvää tietoa on aina hyödynnetty…
On maaliskuu ja RWE-tutkimusta käsittelevän Terveyttä datasta -blogin syntyhetki. Tässä blogissa rekisteritutkimukseen liittyvät aiheet –…
Sr. Scientific Advisor
PhD
liisa.ukkola-vuoti@medaffcon.fi
Liisa liittyi Medaffconiin tammikuussa 2020. Hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus lääketieteellisenä asiantuntijana ja tutkijana toimimisesta niin yksityisten kuin julkistenkin organisaatioiden palveluksesta. Liisa on koulutukseltaan lääketieteellisen genetiikan tohtori. Terapia-alueista eritysesti neurologia ja psykiatria ovat hänen sydäntään lähellä.
Liisan vahvuuksiin kuuluvat vahva tieteen ja tutkimuksen asiantuntemus sekä näyttöön perustuvan sisällön tuottaminen, sillä hän on myös tietokirjailija. Eri alojen ammattilaisten tietotaidon yhdistäminen ja verkostointi kuuluvat hänen työskentelytapoihinsa.
Yhdeksi ammatillisista kiinnostuksen kohteistaan Liisa kertoo tosielämän tiedon hyödyntämisen, varsinkin hoitokäytäntöjen kehittämisessä. ”Kaikki tarvittava tieto on periaatteessa olemassa tai parhaillaan kertymässä, joten nyt tarvitaan meitä, jotka osaavat hyödyntää sitä potilaiden parhaaksi”.