Siirry sisältöön
Timo Karvinen starts Patient Dynamics service at Medaffcon

Etusivu > Kaikki artikkelit > Timo Karvinen nimitettiin Medaffconin Market Access -tiimiin

Timo Karvinen nimitettiin Medaffconin Market Access -tiimiin

Timo Karvinen aloitti Medaffconin Market Access -tiimissä asiantuntijana toukokuun alussa. Hänellä on monipuolinen kokemus lääkealasta noin 30 vuoden ajalta. Medaffconiin hän tuo paitsi laajan asiantuntemuksensa myös kokonaan uuden palvelukonseptin.

Karvinen siirtyi Medaffconiin sen emoyhtiöstä Tamrosta , missä hän työskenteli vuodesta 2019 alkaen. Siellä hän kehitti uutta Patient Dynamics -palvelukonseptia, jonka toi nyt mukanaan Medaffconiin ja Market Access -tiimiin.

Patient Dynamics -palvelukonsepti on yksinkertaisesti kuvattuna potilasanalyysi. Se perustuu Kelan dataan korvauksia saavien potilaiden määristä.

Potilasdata auttaa tuotteen asemoinnissa

Karvisen mukaan potilasdata auttaa esimerkiksi silloin, kun lääkeyritys miettii, miten se asemoi tuotteensa hoitopolulla suhteessa kilpailijoiden tuotteisiin. Samalla yritys voi arvioida lääkkeen käyttäjäpotentiaalia.

Tietoa saadaan siitä, onko tuote hoitopolulla ensisijainen lääke vai tuleeko se myöhemmin, mitä lääkkeitä vaihdetaan ja mihin lääkkeisiin niitä vaihdetaan ja mitä indikaatioita on tiettyä lääkettä käyttävillä potilailla.

”Monia lääkkeitä käytetään useisiin eri indikaatioihin ja analyysin avulla voidaan selvittää, mihin kaikkiin indikaatioihin lääkärit määräävät tiettyä lääkettä. Samalla voi arvioida hoitoon sitoutumista ja hoidon kestoa sekä sitä, paljonko uusia potilaita tulee”, Karvinen toteaa.

Medaffcon antaa asiantuntijalle mahdollisuuden kehittyä

Patient Dynamics -palvelukokonaisuus on vain yksi osa Karvisen työtä Medaffconissa. Sen lisäksi hänen vastuualueeseensa tulevat kuulumaan keskeiset Market Access tehtävät, kuten hinta- ja korvattavuushakemusten valmistelu ja terveystaloudelliset analyysit.

”Haluaisin tehdä monipuolisesti eri asioita. Arvostan todella paljon sitä, että Medaffconissa on hyvä henki ja tukea ja sparrailua saatavilla. Pääsen oppimaan uusia asioita ja kehittymään.”

Lääkealassa Karvista innostaa sen merkityksellisyys. Hän päätyi alalle sattumalta, mutta se on vienyt mennessään.

”Voin vaikuttaa pienellä panoksella siihen, mitä hoitoja tuodaan tarjolle ja varmistaa hyvän hoidon toteutumista. Asiat ovat tärkeitä, kun puhumme ihmisten terveydestä”, Timo kertoo.

Ennen Tamroon siirtymistä hän työskenteli lääkeyhtiö MSD:ssä erilaisissa tehtävissä kaikkiaan 24 vuotta.

Medaffconin asiakkaille Karvinen pyrkii tarjoamaan sellaista dataa ja analyysiä, joka auttaa heitä tekemään oikeita päätöksiä. Onnistumisen tunne syntyy, kun tieto on käytössä ja mahdolliset haasteet ratkaistu.

Market Access -tiimin vetäjä Heini Honkanen iloitsee uusimmasta rekrytoinnista.

”Timolla on loistavaa kokemusta ja laaja-alaista näkemystä sekä ymmärrystä koko toimialasta. Saimme huippuosaajan”, Honkanen kiittelee.

Takaisin ylös