Vaikuttavuuden arviointi sosiaali- ja terveydenhuollossa

Vaikuttavuuden arviointi on sosiaali- ja terveydenhuollossa isossa roolissa, kun hyvinvointia ja terveyttä pyritään tuottamaan mahdollisimman tehokkaasti allokoimalla yhteiskunnan rajallisia resursseja parhaalla mahdollisella tavalla. Tietoa vaikuttavuudesta käytetään entistä enemmän päätöksenteon tukena, kun saavutettua terveyshyötyä halutaan tarkastella lähemmin.

Kehittyvä terveystiedon ekosysteemi; biopankit, rekisterit sekä sairaaloiden tietoaltaat, muuttavat vaikuttavuuden arvioinnin toimintakenttää ja mahdollistavat aivan uudenlaisia tutkimuksia terveysalalla. Medaffcon on tunnettu vahvana vaikuttavuuden arvioinnin osaajana ja kehitämme aktiivisesti terveystietoon perustuvaa tutkimusta sekä siinä hyödynnettäviä keinoja.

 

sote tiedolla johtaminen - Future Care Finland

Terveydenhuollossa toimiessamme, vahvuuksiimme kuuluu asiantuntijoidemme kokemustausta eri terveydenhuollon asemista sekä kokemuksen tuoma vahva prosessi- ja sisältöosaaminen. Lisäksi ylläpidämme laajaa yhteistyöverkostoa alan erilaisiin toimijoihin. Pitkäaikainen yhteistyömme eri rekisterinpitäjien kanssa sekä osaamisemme biostatistiikassa takaavat, että pystymme hyödyntämään tehokkaasti tietoa eri biopankeista ja rekistereistä sekä sairaaloiden tietoaltaista.

Voimme toteuttaa esimerkiksi:

  • Hoitoprosessien ja -metodien kliinistä sekä vaikuttavuusanalysointia, eri terapia-alueilla ja erilaisten yhteistyökumppanien kanssa
  • Nykyisen ja uuden toimintamallin vertailut terveystalousnäkökulmasta ja vaikuttavuusanalyysit johtopäätöksineen päätöksenteon tueksi
  • Uusien toimintamallien implementoinnin konsultointia terveydenhuollon yksiköissä, tarvittaessa sopivien yhteistyökumppanien kanssa

 

Lue lisää sosiaali- ja terveydenhuollolle suunnatuista palveluistamme Future Care Finland -sivustoltamme.

Sote-budjetti ja hoidon laatu – kuinka säästää tinkimättä hoidon laadusta?

Tavallinen tarina sosiaali- ja terveydenhuollossa. Kuntien alijäämä ja tiukka taloustilanne pakottavat sairaanhoitopiirin tai kunnan sote-toimialan säästötalkoisiin. Budjetin leikkauspaine voi olla kymmeniä miljoonia. Mistä tällaiset säästöt haetaan ja kuinka valita säästökohteet, tinkimättä hoidon laadusta? 

 

Hoitopolun kokonaisvaltainen ymmärtäminen on tärkeä lähtökohta, kun tavoitteena on uusi osaamiskeskus

Monet sairaanhoitopiirit ja kaupungit suunnittelevat ja luovat uusia osaamiskeskuksia tiettyjen potilasryhmien hoitoon. Osaamiskeskusten avulla halutaan selkeyttää potilaan hoitopolkua, vahvistaa osaamista ja hoidon laatua sekä hallita kustannuksia. Lopullinen tavoite on kustannusvaikuttava hoito. Ennen kuin osaamiskeskuksia voi perustaa, tarvitaan vahva ymmärrys nykytilanteesta.

Kerromme mielellämme lisää!

Ota yhteyttä

Jaana Ahlamaa, Medaffcon Oy
”Vaikuttavuuden arviointi kuuluu yrityksemme ydinosaamisalueisiin. Vaikuttavuusprojekteissa pystymme yhdistämään vahvaa terveystalous-, tutkimus- ja tiedeosaamistaustaamme.”
Jaana Ahlamaa
Lääketieteellinen johtaja, Medaffcon Oy