Siirry sisältöön
Medaffcon ISPOR

Etusivu > Kaikki artikkelit > Vuoden tärkein Eurooppalainen HEOR-kokoontuminen – ISPOR 2023 lähestyy

Vuoden tärkein Eurooppalainen HEOR-kokoontuminen – ISPOR 2023 lähestyy

Ensi viikolla Kööpenhamina täyttyy terveystaloustieteen osaajista, yli viiden tuhannen lääketeollisuuden ja terveydenhuollon ammattilaisen kokoontuessa ISPOR-konferenssiin. Terveystaloustieteen konferenssina tunnetussa ISPORissa tosielämän tieto ja tosielämän näyttö ovat tänä vuonna keskeisessä roolissa.  

Tosielämän tiedon hyödyntäminen on lisääntynyt terveystaloustieteessä. Siksi ISPOR-konferenssi on laajentanut kohderyhmäänsä, nousten myös tosielämän näytön ammattilaisten suosioon. Tänä vuonna tosielämän tietoa ja -näyttöä käsitellään lukuisissa esityksissä, työpajoissa, postereissa ja keskusteluissa.  

Konferenssin järjestäjä ISPOR on kansainvälinen terveystaloustieteen ammattilaisten yhdistys, jonka tavoitteena on edistää Health Economics and Outcomes Research (HEOR) -alan kehitystä ja jakaa puolueetonta tietoa. ISPORissa on yli 19 000 jäsentä ympäri maailman.  

ISPOR julkaisee vuosittain listan kymmenestä terveydenhuollon päätöksentekoon vaikuttavasta trendistä. Aiheet listalle kerätään HEOR-alan konferensseista ja tapahtumista, artikkeleista ja blogeista.  

Tosielämän näyttö on noussut listan ensimmäiselle sijalle jo kahtena vuonna peräkkäin – vuosina 2020 ja 2021. Vuonna 2019 tosielämän näyttö oli kolmannella sijalla. Vielä vuonna 2018 tosielämän näyttö ei mahtunut listalle. Se ei ole ihme, sillä onhan kyseessä suhteellisen uusi tieteenala. 

Myös listan muilta sijoilta löytyy tosielämän näyttöön yhdistyviä aiheita. Tosielämän tieto on sijalla yhdeksän. Tosielämän näyttö johdetaan aina tosielämän tiedosta. Sijalla kaksi oleva arvon arviointi voi liittyä tosielämän näyttöön, kun tarkastellaan esimerkiksi hoidon vaikuttavuutta vertaamalla hoitoa saaneiden ja verrokkipotilaiden terveydenhuollon resurssien käytön kustannuksia.  

Myös kymmenenneksi sijoitettu tekoäly liittyy tosielämän tietoon. Tekoälyä voidaan hyödyntää monissa tosielämän tiedon tarpeissa, kuten virtuaalikontrollihaarassa, rakenteettoman tiedon poiminnassa potilastekstistä tai synteettisen aineiston luomisessa

Tervehditään, kun tavataan ISPORissa 

Medaffcon on perinteisesti osallistunut ISPORiin. Tänä vuonna olemme mukana konferenssissa kymmenen asiantuntijan voimin. Medaffconin osallistujilla on laaja kokemus tosielämän näytön hyödyntämisestä ja terveystaloustieteestä. Tunnemme suomalaisen tosielämän tiedon läpikotaisesti, sillä olemme olleet mukana lukuisissa lääketeollisuuden projekteissa.  

Odotan kuulevani mielenkiintoisia luentoja ja keskusteluita. Juttelemme mielellämme suomalaisesta tosielämän tiedosta, tosielämän tiedon trendeistä ja terveystaloustieteestä – ohimennen tai vaikka etukäteen sovitusti.

Artikkelin kirjoittaja:
Liisa Ukkola-Vuoti, Sr. Scienific Advisor, Medaffcon

Takaisin ylös